top of page
Kukoista!-hanke_kulttuurivoimala.jpg

Kulttuurivoimalan Kukoista!-hanke järjestää yksilöneuvontaa, erilaisia maksuttomia ryhmiä sekä yhteisöprojekteja työikäisille, jotka syystä tai toisesta ovat juuri nyt työelämän ulkopuolella.

Toiminnan sisällöt ja erilaiset projektit toteutetaan yhdessä toimijoiden, ohjaajien sekä eri alojen ammattilaisten kanssa. 

 

Teemoja ovat esimerkiksi: yhteisötaide, valokuvaus, kirjoittaminen, äänimaisemat, liikunta, luonto, erilaiset tapahtumat ja hyvänmielen tempaukset. Toimintamuotoja ovat avoimet ryhmät, suljetut ryhmät ja yhteisöprojektit.

Kukoista!-hanke

- kulttuurihyvinvointia ja osallisuutta lähiössä ja verkossa
(ESR+)

euroopan_unioinin_osarahoittama-logo.png
Kulttuurivoimala-Kukoista_tausta_1.jpg

Toiminnan sisällöt

Toiminnan sisällöt ja erilaiset projektit toteutetaan yhdessä toimijoiden, ohjaajien sekä eri alojen ammattilaisten kanssa. 

 

Teemoja ovat esimerkiksi: yhteisötaide, valokuvaus, kirjoittaminen, äänimaisemat, liikunta, luonto, erilaiset tapahtumat ja hyvänmielen tempaukset. Toimintamuotoja ovat avoimet ryhmät, suljetut ryhmät ja yhteisöprojektit.

Yhteisöprojektit

Avoin ryhmä

Suljettu ryhmä

Yhteisöprojektit ovat ainutkertaisia kokonaisuuksia, jotka suunnitellaan yhdessä toimijoiden sekä eri yhteistyökumppaneiden kanssa. Projektityöt painottuvat laaja-alaisesti. Yhteisöprojekti voi olla esimerkiksi ympäristötaidetta, äänimaisema, aistitila, elämyksellinen luontopolku, näyttely, lähiökisa, taidekätkö, siivoustempaus tai jokin muu hyvää tekevä tempaus.

Avoimessa ryhmässä luodaan kevyesti. Jokaisella kokoontumiskerralla on oma teemansa esimerkiksi liikunta, valokuvaus, kädentaidot, viherhoito, ruoka. Teemojen sisällöissä kuullaan osallistujien toiveita.

Täysin avoimia ryhmiä kokoontuu kaksi kertaa viikossa. Sen lisäksi on ryhmiä, joihin vaaditaan ennakkoilmoittautuminen.  Ennakkoilmoittautumisesta huolimatta ryhmät ovat kaikille avoimia. Voit käydä mukana toiminnassa kerran viikossa tai useammalla kerralla kiinnostuksesi ja jaksamisen mukaan.

 

Avoimeen ryhmään voi tulla tutustumaan yksin, kaverin, ohjaajan tai tukihenkilön kanssa. Seuraa meitä Instagramissa tai Facebookissa ja saat lisäinfoa kokoontumiskerran teemoista. 

Suljetut ryhmät ovat tarkoitettu henkilöille, joilla on sopimus osallistumisesta hankkeen toimintaan. Sopimus voi olla esimerkiksi työkokeilusopimus, kuntoutuskurssin harjoittelusopimus, kielikurssiin liittyvä harjoittelusopimus tai sopimus työssä tapahtuvasta oppimisesta (oppilaitosharjoittelu).

 

Mikäli olet kiinnostunut olemaan mukana toiminnassa sopimuksen kautta ota yhteyttä ohjaajaasi, työllisyyspalveluiden omavalmentajaasi tai tukihenkilöösi.

Kulttuurivoimala-Kukoista_tausta_1.jpg
 • Miten toimintaan pääsee mukaan?
  Kaikkeen toimintaan pääsee mukaan tulemalla paikan päälle aukioloaikana tai sopimalla tutustumiskäynnin. Tiistai- ja keskiviikkoaamuisin meillä on avoin kahvila klo 10-12, jonne voi tulla ilman ennakkoilmoittautumista. Voit olla yhteydessä työntekijöihin ja sopia erillisen tutustumiskäynnin. Tutustumiskäynnin ajan saat sovittua soittamalla, tekstiviestillä, Whatapin, tai sähköpostin kautta. Tutustumiskäynti ei sido mihinkään, vaan osallistua voit oman elämäntilanteesi mukaan. Uusia toimijoita otetaan mukaan ketterästi mukaan ryhmiin ja projekteihin. Ohjelmamme näet täältä verkkosivuilta, FB sekä Instagram tileiltämme. Toimintaan osallistutaan vapaaehtoispohjalta tai työkokeilun kautta. Toimijat vaikuttavat itse yhteisön projekteihin ja toiminnan sisältöihin.
 • Miten toiminta eroaa asukastuvista, yhteisötiloista tai kuntalaisten olohuoneista?
  Viikko-ohjelmassa on oleiluaikaa, joka on myös muille avointa, mutta pääsääntöisesti toiminta on työikäisille ohjattua ja tavoitteellista. Rahoittajat ESR+, STEA ja Oulun kaupunki odottavat osallisuustekoja, ei vain oleilutekoja ;-D
 • Mitä toimista vaatii osallistujilta?
  Kaikki toiminta on maksutonta. Toimijoiden tulee täyttää muutamia sähköisiä ilmoittautumislomakkeita hankerahoittajien tiedonkeruusyistä. Lomakkeiden täyttämistä varten saat selko-ohjeet ja tarvittaessa henkilökohtaista ohjausta.
 • Miten toiminta eroaa työ- tai kulttuuripajoista?
  Toiminnassa on runsaasti työ- ja kulttuuripajamaisia piirteitä, mutta se ei vain puhtaasti niitä. Täältä löydät tietoa, siitä mikä on työpaja. https://www.intory.fi/tyopajatoiminta/mita-on-tyopajatoiminta/ https://www.nuortenoulu.fi/taide-ja-mediapaja/ Meille ovat tervetulleita kaikki työikäiset Kulttuuripajoissa oleellista on toiminnallisuus ja vertaisten vetämät ryhmät. Niin meilläkin jatkossa. Erityistä meillä on hyvää tekevät yhteisöprojektit.
 • Mihin tässä pitää oikein sitoutua? Entä jos toiset ihmiset kammoksuttaa?
  Toiminta on matalan kynnyksen toimintaa. Ei haittaa vaikka toisten seura aluksi jännittää, meillä on myös hiljainen tila. Aluksi voi halutessaan vain seurailla muun ryhmän toimintaa. Sitoudut keskusteluun, ryhmätoimintaan ja projekteihin oman kiinnostuksesi ja jaksamisesi mukaan. Voit ilmoittautua ryhmään ja osallistua jaksamisesi mukaan.
 • Olen työtön/sairaslomalla/kuntoutustuella, voinko osallistua?
  Voit osallistua, jos koet, että sinulla on aikaa ja voimavaroja toiminnalle. Toimijoiden elämäntilanteet vaihtelevat.
 • Pitääkö tuoda omat eväät?
  Werstaalla on tarjolla ilmaiseksi kahvia ja eri teelaatuja. Mukaan voi ottaa lisäksi kunnon eväät, niin jaksaa. Meillä on jääkaappi, liesi ja mikroaaltouuni.
 • Voiko osallistua ilman suomen kielen taitoa?
  Voi. Emme opeta suomen kieltä, mutta kieltä oppii meillä toiminnallisuuden ja tekemisen kautta.
 • Mitä kriteerejä osallistumiseen on?
  Toiminta sopii sinulle parhaiten jos olet tällä hetkellä 17-65 ja työelämän ulkopuolella. Olet ollut ehkä pitkään jumissa kotona useista eri syistä.
 • Millaista toimintaa voi olla?
  Toiminta voi olla kulttuurista improvisointia, joogaa, strategiapelejä, kielikahvilaa, sarjakuvien stand-up-höpöttämistä, luovaa kirjoittamista, puistofilosofiaa. Viikko-ohjelman (suljetut ja avoimet ryhmät) näet nettisivuilta, Instagramista ja Facebook-sivuiltamme
 • Ystäväni/kumppanini haluaisi myös tulla mukaan toimintaan. Voinko vain ottaa hänet mukaan?
  Kyllä voi, jos hän kokee kuuluvansa kohderyhmäämme.

Kukoista!-hankkeen yhteystiedot

Tuirantie 1

90500 Oulu

Ota yhteyttä
Kukoista!-hankkeeseen

Vesa Ilola, projektipäällikkö
O5O 4O6O412  

vesa.ilola(at)kulttuurivoimala.fi

Sanna Kuusirati, hanketyöntekijä
O4O O71 9274   

sanna.kuusirati(at)kulttuurivoimala.fi

Aino Peltokoski, vastaava yhteisötyöntekijä
O4O63771O1

aino.peltokoski(at)kulttuurivoimala.fi

Kiitos!

Kulttuurivoimala_tausta_1.jpg

Kukoista!-hanke somessa

 • Facebook

Facebook

bottom of page