top of page
Kukoista!-hanke_kulttuurivoimala.jpg

Kulttuurivoimalan Kukoista!-hanke järjestää yksilöneuvontaa, erilaisia maksuttomia ryhmiä sekä yhteisöprojekteja työikäisille, jotka syystä tai toisesta ovat juuri nyt työelämän ulkopuolella.

Toiminnan sisällöt ja erilaiset projektit toteutetaan yhdessä toimijoiden, ohjaajien sekä eri alojen ammattilaisten kanssa. 

 

Teemoja ovat esimerkiksi: yhteisötaide, valokuvaus, kirjoittaminen, äänimaisemat, liikunta, luonto, erilaiset tapahtumat ja hyvänmielen tempaukset. Toimintamuotoja ovat avoimet ryhmät, suljetut ryhmät ja yhteisöprojektit.

Kukoista!-hanke

- kulttuurihyvinvointia ja osallisuutta lähiössä ja verkossa
(ESR+)

euroopan_unioinin_osarahoittama-logo.png
Kulttuurivoimala-Kukoista_tausta_1.jpg
Viikkokalenteri

10.00

TI

KE

TO

PE

11.00

12.00

13.00

14.00

MA

Päivitetään

Toiminnan sisällöt

Toiminnan sisällöt ja erilaiset projektit toteutetaan yhdessä toimijoiden, ohjaajien sekä eri alojen ammattilaisten kanssa. 

 

Teemoja ovat esimerkiksi: yhteisötaide, valokuvaus, kirjoittaminen, äänimaisemat, liikunta, luonto, erilaiset tapahtumat ja hyvänmielen tempaukset. Toimintamuotoja ovat avoimet ryhmät, suljetut ryhmät ja yhteisöprojektit.

Yhteisöprojektit

Avoin ryhmä

Suljettu ryhmä

Yhteisöprojektit ovat ainutkertaisia kokonaisuuksia, jotka suunnitellaan yhdessä toimijoiden sekä eri yhteistyökumppaneiden kanssa. Projektityöt painottuvat laaja-alaisesti. Yhteisöprojekti voi olla esimerkiksi ympäristötaidetta, äänimaisema, aistitila, elämyksellinen luontopolku, näyttely, lähiökisa, taidekätkö, siivoustempaus tai jokin muu hyvää tekevä tempaus.

Avoimet ryhmät kokoontuvat ilmoittelun mukaan niin Ylilääkärin talossa (Tuirantie 1) kuin muuallakin Oulun alueella yhteistyön ja toiminna mukaan.

 

Avointen ryhmien lisäksi on ryhmiä, joihin vaaditaan ennakkoilmoittautuminen.  Ennakkoilmoittautumisesta huolimatta ryhmät ovat kaikille avoimia. Voit käydä mukana toiminnassa kerran viikossa tai useammalla kerralla kiinnostuksesi ja jaksamisen mukaan.

 

Avoimeen ryhmään voi tulla tutustumaan yksin, kaverin, ohjaajan tai tukihenkilön kanssa. Seuraa meitä Instagramissa tai Facebookissa ja saat lisäinfoa kokoontumiskerran teemoista.

Suljetut ryhmät ovat tarkoitettu henkilöille, joilla on sopimus osallistumisesta hankkeen toimintaan. Sopimus voi olla esimerkiksi työkokeilusopimus, kuntoutuskurssin harjoittelusopimus, kielikurssiin liittyvä harjoittelusopimus tai sopimus työssä tapahtuvasta oppimisesta (oppilaitosharjoittelu).

 

Mikäli olet kiinnostunut olemaan mukana toiminnassa sopimuksen kautta ota yhteyttä ohjaajaasi, työllisyyspalveluiden omavalmentajaasi tai tukihenkilöösi.

Kulttuurivoimala-Kukoista_tausta_1.jpg
 • Miten toimintaan pääsee mukaan?
  Toimintaan pääsee mukaan tulemalla paikan päälle avoimeen ryhmään tai ryhmään johon täytyy erikseen ilmoittautua. Ennen pitempiaikaista osallistumista ns. suljettuun ryhmään olemme sopineet tutustumiskäynnin. Toimintaa ja tiloihin voidaan sopia kaikissa tapauksissa tutustumiskäynti, jos kokee sen tarpeelliseksi ennen osallistumista. Tutustumiskäynnin ajan saat sovittua soittamalla tai sähköpostin kautta. Tutustumiskäynti ei sido mihinkään, vaan osallistua voit oman elämäntilanteesi mukaan. Ohjelmamme näet täältä verkkosivuilta, Facebook sekä Instagram tileiltämme. Toimintaan osallistutaan vapaaehtoispohjalta tai työkokeilun kautta. Toimijat vaikuttavat itse yhteisön projekteihin ja toiminnan sisältöihin.
 • Miten toiminta eroaa asukastuvista, yhteisötiloista tai kuntalaisten olohuoneista?
  Viikko-ohjelmassa on oleiluaikaa, joka on myös muille avointa, mutta pääsääntöisesti toiminta on työikäisille ohjattua ja tavoitteellista. Rahoittajat ESR+, STEA ja Oulun kaupunki odottavat osallisuustekoja, ei vain oleilutekoja ;-D
 • Mihin tässä oikein täytyy sitoutua? Mitä jos ryhmätoiminta arveluttaa?
  Toiminta on matalan kynnyksen toimintaa. Ei haittaa vaikka toisten seura aluksi jännittää, meillä on myös hiljainen tila. Aluksi voi halutessaan vain seurailla muun ryhmän toimintaa. Sitoudut keskusteluun, ryhmätoimintaan ja projekteihin oman kiinnostuksesi ja jaksamisesi mukaan. Voit ilmoittautua ryhmään ja osallistua jaksamisesi mukaan.
 • Olen työtön/sairaslomalla/kuntoutustuella voinko osallistua?
  Voit osallistua, jos koet, että sinulla on aikaa ja voimavaroja toiminnalle. Toimijoiden elämäntilanteet vaihtelevat.
 • Pitääkö tuoda omat eväät?
  Werstaalla on tarjolla ilmaiseksi kahvia ja eri teelaatuja. Mukaan voi ottaa lisäksi kunnon eväät, niin jaksaa. Meillä on jääkaappi, liesi ja mikroaaltouuni.
 • Voiko osallistua ilman suomen kielen taitoa?
  Voi. Emme opeta suomen kieltä, mutta kieltä oppii meillä toiminnallisuuden ja tekemisen kautta.
 • Mitä kriteerejä osallistumiselle on?
  Toiminta sopii sinulle parhaiten jos olet tällä hetkellä 17-65 ja työelämän ulkopuolella. Olet ollut ehkä jumissa kotona eri syistä johtuen tai haluat lisää sisältöä elämääsi.
 • Millaista toiminta voi olla?
  Toiminta voi olla kulttuurista improvisointia, joogaa, strategiapelejä, kielikahvilaa, sarjakuvien stand-up-höpöttämistä, luovaa kirjoittamista, puistofilosofiaa. Toiminta voi olla myös yhteisöprojektiin osallistumista työkokeilijana tai osallistumista projektiin satunnaisena osallistujana. Viikko-ohjelman (suljetut ja avoimet ryhmät) näet nettisivuilta, Instagramista ja Facebook-sivuiltamme.
 • Ystäväni/kumppanini haluaisi myös tulla mukaan toimintaan. Voinko vain ottaa hänet mukaan?
  Kyllä voi, jos hän kokee kuuluvansa kohderyhmäämme.

Kukoista!-hankkeen yhteystiedot

Tuirantie 1

90500 Oulu

Ota yhteyttä
Kukoista!-hankkeeseen

Teemu Leskelä projektipäällikkö
O4O 481 12O3

teemu.leskela(at)kulttuurivoimala.fi

Sanna Kuusirati, hanketyöntekijä
O4O O71 9274   

sanna.kuusirati(at)kulttuurivoimala.fi

Aino Peltokoski, vastaava yhteisötyöntekijä
O4O 637 71O1

aino.peltokoski(at)kulttuurivoimala.fi

Silja Nurmimäki, yhteisötyöntekijä

O4O 8O9 5579

silja.nurmimaki(at)kulttuurivoimala.fi

Kiitos!

Kulttuurivoimala_tausta_1.jpg

Kukoista!-hanke somessa

 • Facebook

Facebook

bottom of page