top of page

Vertaistoiminta

Vertaisohjaajatoiminnassa pääsee suunnittelemaan ja toteuttamaan oman ryhmän yksin tai yhdessä muiden kanssa. Vertaisohjaajana toimiminen ei vaadi ohjaajakokemusta. Vertaisohjaaja on yksi ryhmäläisistä, joka osallistuu toimintaan samoin kuin muut ryhmäläiset, mutta hän vastaa ryhmän toiminnasta ja tilojen käytöstä. Vertaisohjaajatoimija sitoutuu määräajaksi tietyn ryhmän vetämiseen, josta laaditaan vapaaehtoistoiminnansopimus. Vertaisohjaajat saavat asianmukaisen perehdytyksen tehtävään. Hanke tarjoaa koulutuksen, joka antaa tarvittavat valmiudet ryhmänhallintaan. Tuki ohjaamiselle on koko ajan saatavilla hankkeen työntekijän kautta. Vertaisryhmiä voi olla oman mielenkiinnon mukainen toiminta esimerkiksi sarjakuvakerho, leffa-klubi, teeseremonia, lautapeli-ilta. 

 

Vertaistoiminta on aina ei-ammatillista ja palkatonta toimintaa. Toiminnassa tulee toteutua tasavertainen kohtaaminen, luottamuksellisuus ja vaitiolovelvollisuus. Tilat toimintaan tarjoaa Kukoista! -hanke osoitteessa Tuirantie 1. Toiminnasta ei aiheudu vertaisohjaajalle kuluja, vaan kulut, kuten materiaalikulut kustantaa hanke. 


Kysy lisää vertaisohjaajatoiminnasta kukoista(at)kulttuurivoimala.fi ja ota hankkeen some-kanavat seurantaan, niin kuulet vertaisohjaajakoulutuksista ja tapahtumistamme.

bottom of page