top of page

Yhteisöprojekti

Yhteisöprojekti on yhteisön luoma hyvää tuova teko tai teos alueen ihmisille. Sen tavoitteena on edistää projektin osallistujien hyvinvointia, osallisuutta ja yhteisöllisyyttä. Yhteisöprojekti tarjoaa mahdollisuuden vaikuttaa, tilaisuuden mielekkääseen tekemiseen sekä merkityksellisyyden kokemukseen. Kukoista! -hankkeessa yhteisöprojektit suunnitellaan ja toteutetaan yhdessä työkokeilijaryhmän, hankkeen työntekijöiden, sidosryhmien ja muiden halukkaiden alueen asukkaiden kanssa. 

 

Yhteisöprojektit ovat kulttuuri-, taide- ja/tai luontoteemaisia. Ne voivat olla esimerkiksi ympäristötaideteos, äänimaisema, elämyksellinen luontopolku, näyttely, lähiökilpailu, pakopeli, musiikkivideo, siivoustempaus tai jokin muu hyvää tekevä tapahtuma. Päivitämme tehtyjä yhteisöprojekteja sivuille, sitä mukaa kun niitä tuotetaan.

 

Seuraava työkokeilijoiden yhteisprojekti toteutetaan  2.9. - 29.11.2024. Työkokeiluryhmään voi hakea 9.8.2024 mennessä. Ilmoittautumiset haastatteluun ja lisätietoja voi kysyä osoitteesta kukoista(at)kulttuurivoimala.fi.

Museum of Truth

The Museum of Truth -näyttely kertoi Oulun vaihtoehtoisesta menneisyydestä.

Medialukutaito ja salaliittoteoriat olivat keskeisiä teemoja “Tottuus on tuola ulukona” -näyttelyssä. Museomainen kokemus Oulun vaihtoehtoisesta historiasta oli täynnä mielikuvituksellisia teoksia tutuista Oulun nähtävyyksistä ja historiallisista tapahtumista. 

Näyttelyn tarkoituksena oli aiheuttaa hämmennystä ja kannustaa kävijää mediakriittiseen ajatteluun. Näyttelyn lisänä tuotettiin virtuaalikävely, jonka löydät Kulttuurivoimalan Youtube-kanavalta ja MoT-omalta verkkosivulta.

Näyttely keräsi kaikkiaan 353 kävijää.

The Haunting of Ylilääkärintalo

Monitaiteellinen ja interaktiivinen Halloween-näyttely: The Haunting of Ylilääkärintalo järjestettiin Tuirantie 1 lokakuussa 2023. Näyttelyssä yhdistyivät ääni-, valo-, sana- ja pukutaide, valokuvaus sekä useat eri kädentaidon muodot.

Kokonaisuudessaan näyttely tavoitti 492 kävijää.

Näyttelyyn voi tutustua lataamalla portfolion tästä:

portfolio
 

bottom of page