top of page

The Garden of Delights Tuiranpuistossa 17.-19.11.2023

Kulttuurivoimalan The Garden of Delights -varjofestivaali ja yhteisötaidenäyttely koostuvat eri yhteisöjen valmistamista kuolemansyntitutkielmista: Himo, Ahneus, Kateus, Laiskuus, Ylpeys, Mässäily ja Viha. Tarjolla on mm. graffiteja, maalauksia, kierrätysmateriaaleista koottuja ympäristötaideteoksia, runoja ja äänitaidetta.


Näyttely levittäytyy Tuiranpuiston autiotalojen seiniin, kellareihin ja pimeisiin metsiköihin. Tuiranpuisto itsessään on hedelmällistä liminaalitilaa, jonka villiä sielua ei ole ruutukaavalla ja liiallisella valaistuksella tuhottu. Elämän & kuoleman polariteetit ovat väkevästi läsnä myös historiallisesta näkökulmasta.


Aluekarttoja voi hakea Kulttuurivoimalasta (Tuirantie 1).


Yhteisötaiteilijana ja ohjaajana toimii runoilija-taiteilija Heli Slunga, jota inspiroi elämän absurdius, Art brut, ITE-taide ja syvät paradoksit, kuten valon tutkiminen varjon ja pimeyden kautta.


Projektin rahoitus on saatu Taiteen Edistämiskeskukselta ja tapahtuman järjestämistä koskevissa kuluissa avustaa Lumo-valofestivaali.


Näyttely ei sovi pienille lapsille.


Näyttely avoinna:

pe 17.11. klo 18-22

la 18.11. klo 16-22

su 19.11. klo 16-20


*

AVAJAISET

pe 17.11. klo 18

Kulttuurivoimala, Tuirantie 1


Avajaisohjelma:


Yhteisötaiteilijan avauspuhe

Runomonologi

Kellarikollektiivin Synnit-runoklubi: Sonja Kaisanlahti, Laura Juntunen + OPEN MIC


Iiris Ollankedon runomonologi tutkii, mitä tapahtuu kun viha ja laiskuus kulkevat käsikädessä. Miten tuuliviiri löytää suuntansa ja kuinka monta kertaa mieli voi muuttua?


Ollanketo on Rovaniemellä kasvanut aloitteleva monitaiteilija. Hän on opiskellut kuvataiteita ja teatteria Limingan taidekoulussa. Työn toistuviksi teemoiksi on noussut äänensä ja voimansa etsiminen sekä keskeneräisyys ja yksinäisyys.


*


Kellarikollektiivin runoklubilla kaikki ovat tervetulleita esittämään omia seitsemästä kuolemansynnistä inspiroituneita tekstejään.

Mikin lämmittelevät Kellarikollektiivin omat runoilijat, Sonja Kaisanlahti ja Laura Juntunen.


Kaisanlahti on runoilija, muusikko ja lavarunoaktiivi, joka haluaa taiteessaan ymmärtää aikaa ja muistia. Häntä kiehtovat unen ja mielikuvituksen rajapinnat, pohjoinen luonto ja yö.


Juntunen on toimittaja, kirjailija ja lavarunoilija, joka tutkii teksteissään elämän pimeitä hetkiä ja yhteiskunnan varjopuolia.


Esitysten jälkeen mikki on synneille avoin! Voit varata oman esiintymisvuorosi paikan päällä. Sopiva yhden esityksen pituus on noin 5 min. Huomaathan, että emme hyväksy esityksissä rasistista tai syrjivää sisältöä.


Jos esiintyminen ei ole sinun juttusi, olet yhtä lailla tervetullut vain nauttimaan muiden esityksistä.


__________________________________________________

Logo: Vesa Pirttimaa

Video: Tero Takalo

Comments


bottom of page